Elektrisch & Hybride

Onderhoud elektrische en hybride voertuigen

Elektrische en hybride auto’s (die ook wel e-voertuigen worden genoemd) hebben ander onderhoud nodig dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Gaat het om een hybride auto, dan zit er in elk geval nog wel een (compacte) verbrandingsmotor in. Een elektrische auto heeft alleen maar elektronische componenten. U moet dan denken aan accu’s, oplaadsystemen en elektromotoren. Bij Autobedrijf Koudijs zijn we gespecialiseerd in het onderhoud van elektrische en hybride auto’s. Zo hebben wij een speciale hefbrug voor elektrische auto's, een heftafel voor accupakketten en een technisch specialist met alle benodigde papieren. Tevens beschikken wij over een GMTO keurmerk en zal er spoedig een laadpaal aanwezig zijn. Maak dus snel een afspraak in onze werkplaats als uw e-auto aan periodiek onderhoud toe is.

Goed opgeleide monteurs

Onze monteurs zijn uitstekend opgeleid en weten precies hoe ze het onderhoud aan elektrische voertuigen moeten uitvoeren. Zo bent u ervan verzekerd dat uw auto in goede handen is. Eigenlijk is het onderhoud van een elektrisch voertuig een stuk makkelijker dan van een traditionele auto. Het verschil zit hem vooral in de onderdelen want die zijn er in een elektrische auto een stuk minder. Ook is er minder slijtage in een elektrische auto en er is geen uitlaat aanwezig die kan slijten. Dat vertaalt zich dan weer in lagere onderhoudskosten. Wel zo prettig voor u!

Wilt u ook dat uw elektrische of hybride auto een onderhoudsbeurt krijgt? Of moet uw auto gekeurd worden voor de APK? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in.

 

Hybride en elektrisch onderhoud